sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Torttuista Runebergin päivää!



Tässä manteliton ja hieman muokattu resepti Runebergin tortuista.

Runebergin tortut

200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2,5-3 dl näkkileipämurua
1 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa

kostutukseen: vadelmamehua
koristeluun vadelmahilloa ja tomusokeri-vesi seosta.


Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen.
Murskaa näkkileivät (vaalea Koulunäkki sopii mainiosti) hienoksi muruksi ja
sekoita yhteen vehnäjauhojen ja leivinjauheen kanssa.
Lisää taikinaan ja sekoita.
Lisää lopuksi kerma ja sekoita kevyesti.

Taikinasta tuli torttuja 17 kpl. Paistoin ne tavallisissa muffinssivuoissa.
200°C, n. 20 min.

Kostuta kevyesti vadelmamehulla heti uunista otettua.

Anna jäähtyä.
Koristele vadelmahillolla (kuvassa kuningatarhilloa) ja tomusokerikuorrutteella.

Tätä Runebergin (ja erittäin mielenkiintoisten presidentinvaalien 2. kierroksen äänestys)päivää vietetään hyytävissä tunnelmissa. Mittari näytti aamulla –26°C.

Ei kommentteja: