keskiviikko 28. syyskuuta 2011
Pinaattinen katkarapupiirakka
Lasten enterorokko on pitänyt meidät kotona päivisin, joten kauppareissut ovat jääneet vähemmälle. Pakastin taas on jo pidemmän aikaa kaipaillut sulatusta ja tyhjennystä, joten olen käyttänyt sairaspäivinä hyväkseni sen antimia ja tyhjennellyt sitä pikkuhiljaa.
Tänään tein elämäni ensimmäisen katkarapupiirakan. Lisäsin täytteeseen pinaattia - kun sitä nyt sieltä pakastimesta löytyi. Yhdistelmä toimii.
Piirakkapohja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunamuussijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
100 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon kylmä voi. Painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja esipaista uunissa 200 °C n. 10-15 min.
Täyte
n. 150 g katkarapuja
1 pieni sipuli
Sulata ja valuta katkaravut. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
Lisää vuokaan esipaistetun pohjan päälle ravut ja sipulikuutiot.
Pinaattinen munamaito
150 g pakastepinaattia
2,5 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus suolaa, pippuria ja muskottia
1-2 dl juustoraastetta
Sulata pinaatti. Raasta juusto (Tähän käytin juustojämät: Emmentalia, parmesaania ja edamia suloisesti sekaisin). Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää vuokaan.
Paista 200 °C, noin 30 min.
Perunamuussijauheen sijasta voit käyttää myös hienoksi raastettua, keitettyä perunaa. Ensi kerralla lisään täytteeseen fetajuustoa, sopinee makupalettiin muikeasti.
Tunnisteet:
katkarapupiirakka,
leivonnaiset,
leivonta,
perunainen piirakkapohja,
piirakka,
piirakkapohja,
pinaatti,
resepti,
suolainen piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti