keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Italialaista


Rosmariiniperunat

perunoita
valkosipulinkynsiä
rosmariinin oksa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Pese perunat, leikkaa veneiksi uunipannulle.
Murskaa 3-4 valkosipulinkynttä ja heitä pannulle kuorineen.
Lisää päälle yhden rosmariininoksan neulaset.
Suolaa ja pippuroi. Lisää loraus oliiviöljyä ja pyöräytä kaikki ainekset sekaisin.
Paista uunissa 200 °C, n. 20 min. Tarjoa hieman jäähtyneinä.




Täytetyt herkkusienet

10 kpl suuria herkkusieniä
3 rkl korppujauhoja
3 rkl parmensaaniraastetta + hieman sienien päälle
2 rkl persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Puhdista sienet ja irrota jalat varovasti.
Aseta hatut uunin kestävään astiaan.
Leikkaa jalat pieneksi silpuksi. Lisää joukkoon persiljasilppu, juustoraaste korppujauhot ja oliiviöljy ja sekoita.
Täytä hatut seoksella ja raasta päälle vielä hieman parmesaania ja tiputtele oliiviöljyä.
Paista 200 °C, 20 min. Tarjoa hieman jäähtyneinä.




Kanapalat (Saltimbocca-tyyliin)

kanan rintafileitä (Ohutleikkeillä pääset helpoimmalla.)
tuoreita salvianlehtiä
ilmakuivattua kinkkua
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja
valkoviiniä
voita
+ hammastikkuja

Leikkaa rintafileet ohuiksi leikkeiksi ja noin 4 x 5 cm paloiksi.
Kokoaminen: Aseta kanapalan päälle salvianlehti ja sen päälle kanapalan kokoinen viipale ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä osat toisiinsa hammastikulla.

Leivitä palat vehnäjauhoissa ja paista oliiviöljyssä pinta kauniin ruskeaksi molemmin puolin, pieni erä kerrallaan. Lisää suolaa vain kanapuolelle. Kun olet paistanut kaikki palat, lisää ne takaisin pannulle ja lorauta päälle valkoviiniä. Anna kypsyä vielä 5 min. Lisää palojen päälle muutama nokare voita ja anna sulaa. Tarjoile.
En ehtinyt saada kuvaa paistetuista paloista, kun ne hävisivät pian parempiin suihin...



Mozzarellasalaatti

tomaatteja
mozzarellaa
basillikaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Asettele lautaselle limittäin.
Huuhdo basillikanlehdet, leikkaa suikaleiksi ja lisää lautaselle.
Suolaa, pippuroi ja pirskota päälle oliiviöljyä.

Alkuperäiset reseptit olen poiminut Kotikokki.net-sivuilta, Masotton pöytälaatikosta. Sieltä löytyy monta lupaavalle kuulostavaa reseptiä.

Jälkiruoaksi tarjosin porkkanakakkua. Kuorrutukseen lisäsin italialaista vivahdetta käyttämällä tuorejuuston notkistukseen muutaman ruokalusikallisen Limoncinoa sitruunamehun lisäksi.

Ei kommentteja: