torstai 5. toukokuuta 2011

Porkkanakakku





Löysin tämän reseptin Kotikki.net -sivuilta ja siitä tuli välittömästi luottoporkkanakakkureseptini.

Mies ei paljoa (syntymäpäivä)täytekakuista piittaa, joten teen hänelle sen sijaan aina tämän. Ja joka vuosi kuulen, että tämä on parasta porkkanakakkua mitä hän on ikinä maistanut. :)

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.


Porkkanakakku

4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 kpl porkkanaa
1,5 dl öljyä

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vispaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää kulhoon.
Lisää sekaan myös öljy ja porkkanaraaste.
Sekoita ja kaada vuokaan. Paista 190°C n. 45 min.
Meillä on tehokas kiertoilmauuni, joten käyttämäni lämpötila on n. 175°C ja paistoaikakin vain n. 35 min. Muista siis tarkistaa kypsyys puolen tunnin jälkeen kakun keskeltä. Jos tulitikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.


Juustokuorrute

200 g tuorejuustoa (esim. maustamaton Philadelphia)
0,5-1 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria tai muutama tippa vanilja-aromia
n. 0,5 dl sitruuna- tai appelsiinimehua

Tee kuorrute sekoittamalla aineet tasaiseksi tahnaksi. Lisää mehua vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
Teen kuorrutetta puolet vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja se riittää piirakkavuokaan tehdyn kakun päälle hyvin.

Koristele kakku halutessasi. Tuoreet mansikat maistuvat niin kuorrutteen kuin kakunkin seurana.

Huom.
Ruokasooda oli lähes lopussa, kun tämänkertaista kakkua tein. Se kohottaa kakun paljon korkeammaksi kuin kuvissani. Normaalisti kakku olisi kohonnut vuoan yläreunaan saakka. Ohjeen mukaisesti tehty taikina on todella riittoisaa ja kohoaa uunissa huimasti. Uskoisin, että se riittää hyvin myös uunipellilliseen. (Silloin kuorrutetta kannattaa valmistaa tuplamäärä.)

Ei kommentteja: