tiistai 21. joulukuuta 2010

Vielä yhdet joulunamit


Kylläpä herkkuja onkin helppo tehdä. Löysin vielä reseptin appelsiinikolakarkkeihin, joka kuulosti mukavalle. Maku on mitä mahtavin. Vaikka näihin tulee vain yhden appelsiinin kuori, on aromi tosi vahva. Muokkasin reseptiä hieman ja lisäsin joukkoon myös tummaa suklaata. Annostelin seoksen pieniin karkkivuokiin (n. 30 kpl) ja jätin hyytymään viileään.

Appelsiinikolat
(50–60 kpl)

1 ½ dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
(8 palaa tummaa suklaata)
1 rkl voita
yhden appelsiinin raastettu kuori

Keitä hiljalleen kattilassa kuohukerma, sokerit ja hunaja. Kun seos on kiehunut n. 20 minuuttia, lisää suklaa paloina ja sekoittele joukkoon.

Kokeile hyytymistä pudottamalla pisara kylmään veteen. Siirrä kattila liedeltä, kun pystyt muotoilemaan pisaran palloksi. Lisää voi ja appelsiini raastettu kuori. Muista pestä appelsiini perusteellisesti ennen kuoren raastamista!

Annostele pieniin karamellivuokiin ja anna jähmettyä viilessä.
TAI
Kaada hyvin voideltuun (n. 30 x 25 cm) vuokaan tai voidellun leivinpaperin päälle. Anna jähmettyä. Annostele paloiksi terävällä veitsellä ja kääri voipaperiin yksitellen.

Ei kommentteja: